Als colleges krijgen we soms de vraag hoe de luisteraar en kijker thuis kan meedoen met de specifieke collectes voor diaconie en kerkrentmeesters.
Regelmatig boeken gemeenteleden collectebijdragen over naar de bankrekeningen van diaconie en kerkrentmeesters. Anderen gebruiken een potje of het kerkje (in elkaar geknutseld van de bouwplaat) om hun gaven af te zonderen. Daarbij kan het zijn dat het kerkje of potje vol raakt. Een goed moment om de inhoud naar het Kerkkantoor te brengen, graag in een stevige enveloppe waarop de bestemming (diaconie of kerk) is aangegeven in de brievenbus van het Kerkkantoor.
Wat ook kan, en waar onze voorkeur naar uitgaat, is dat u zelf de inhoud telt en dit bedrag verdeelt over diaconie en/of kerk. Voordeel hierbij is dat u de collectebonnen opnieuw kunt gebruiken.

Bijdragen voor diaconale doelen zijn welkom op het bankrekeningnr. van de diaconie:NL48 RABO 0325 6006 43
Bijdragen voor kerkelijke doelen zijn welkom op het bankrekeningnr. van de kerkrentmeesters:NL92 RABO 0325 6006 27

Met de vermelding “kerkcollecte coronatijd” wordt het verdeeld over de collectedoelen die er tijdens deze periode op het rooster stonden van het college waar het naar toe is overgemaakt.
Maar uiteraard is het ook mogelijk om een bedrag voor een specifiek collectedoel te bestemmen.

Colleges van Diakenen en Kerkrentmeesters