Gemeentelijke Agenda

Maandag 16 April 2018, 18:30
Hits : 42

Jong Volwassenkring

Het seizoen wordt afgesloten op 16 april. Om 18. 30 uur vertrekken we naar Harderwijk om rondgeleid te worden in de Grote kerk. Deze kerk zonder toren (ingestort in 1797) heeft in muur-, gewelf- en plafondschildering veel religieus erfgoed bewaard. Het is meer dan de moeite waard om daar kennis van te nemen. De afspraak is om je via mail, telefoon of mondeling op te geven zodat we weten hoeveel mensen meegaan naar de Hanzestad aan het Randmeer. Beroemd door Dolfinarium en paling . Een spottend rijmpje over Harderwijk vertelt ons iets over de roemruchte historie: “Harderwijk is een stad van negotie. Men verkoopt er bokking, blauwbessen en bullen van promotie.” Andere universiteitssteden vonden nl. dat de academie te Harderwijk wel erg gemakkelijk de doctorsgraad met de daarbij behorende bul overhandigde. Er waren beroemde mensen binnen de grenzen van de stad zoals Descartes (filosoof), Linnaueus (Zweeds botanicus), Herman Boerhaave (arts, anatoom, scheikundige) en de “echte” Sinterklaas.