Banner diaconie

diaconale projecten

De diaconie is betrokken bij een drietal diaconale projecten.

Woord & Daad adoptiekinderen:

De Hervormde Gemeente van Hasselt is een aantal jaren geleden gestart met het financieel adopteren van 10 kinderen uit India. De dankdagcollecte wordt jaarlijks besteed aan deze adoptiekinderen.

Roemenië:

De werkvakanties naar Roemenië worden georganiseerd in samenwerking met de stichting Phoneo. Maria Palland werkt voor deze stichting in Roemenië. Door de groep worden er diverse werkzaamheden aan een gebouw / school van de Stichting Phoneo verricht.
Het gaat niet altijd om een gebouw of school, maar ook b.v. het opknappen van gebouwen, de (ver)bouw van huizen of het bestraten van een terrein/schilderen van bouwwerken.

Almelo:

Voor de jongeren, vanaf 14  jaar, uit onze gemeente is er een project in Almelo. In opdracht van en in samenwerking met de Ontmoetingskerk en stichting present in Almelo worden praktisch en sociale werkzaamheden verricht bij hulpbehoevenden.

Optie 1

Sociale en/of praktische werkzaamheden i.s.m Stichting Present Almelo.

Stichting Present inspireert, faciliteert en organiseert éénmalige vrijwilligersprojecten voor groepen mensen.

Sociale projecten: Zoals activiteiten in bejaardenhuizen en verpleegcentra, zoals wandelen met ouderen, ouderen gezelschap houden, activiteiten bij liefdadigheidsinstellingen, zoals helpen bij de voedselbank.

Praktische projectenzoals tuinieren, klussen, sauzen of schoonmaken achter de voordeur bij hulpbehoevenden.

Optie 2

Vakantie Bijbel Week i.s.m. wijkgemeente ‘de Ontmoeting’

Vier ochtenden lang wordt er een fantastisch programma neergezet voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m12 jaar. Gemeenteleden uit Almelo, kinderen uit de wijk en óók je eigen zoon/dochter zijn welkom. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

.

Gemeentelijke Agenda